Lumea buna a ceaiurilor

Arta de a prepara iced tea (ceai rece)

Există mai multe moduri de a face ceai rece, dar mai simplu este de a amesteca ceai disponibile in comert cu reglaj electric in apa, frigul şi băutură. Cei care se mândresc cu ceaiul lor, cu toate acestea, nu s-ar visul de a face amestec în acest fel.

Read More


Ceai după-amiaza

Ceaiul este mai mult decât o băutură delicioasă, sau chiar o băutură fierbinte cu multe beneficii pentru sanatate. În ţările de pe tot globul, ceaiul a fost considerat demn de o oprire completă în activităţile de zi doar ca poti sa stai pe spate şi se bucură de o ceaşcă abur. Ceai dupa-amiaza a fost în mod tradiţional servit în aproape fiecare ţară a coborât de la sau puternic influenţat de Europa.


Read More


Ceai Sanatos

De mii de ani, ceaiul a fost folosit pentru orice număr de scopuri medicinale. Chiar şi astăzi, ceaiul este utilizat pentru a îmbunătăţi şi de a proteja sănătatea noastră.

Read More


Ceaiul si istoria seratelor

Cu mii de ani în urmă, calugarul chinez Lu Yu a dat forma şi structura pentru prepararea ceaiului chinezesc de băut. Acesta a fost doar începutul ritualilor legate de prepararea ceaiului.

Read More


Ceremonia ceaiului la japonezi

În Japonia, care serveşte ceaiul a fost ridicată la un stil de ceremonie, care dureaza ani de zile pentru a perfecta. Ceremoniei japoneze a ceaiului dateaza de sute de ani. De-a lungul anilor, ceremonia ceaiului a venit pentru a include patru principii care sunt încă în inima ceremonia de astazi. Armonie, respect, puritate si liniste sunt toate componentele esenţiale ale ceremoniei ceaiului obişnuite şi elabora efectuate astăzi atât în ​​Japonia cât şi în întreaga lume.

Read More


Consumul de ceai verde

Ceea ce face ceaiul verde atat de special? Ei multe beneficii de sănătate, combinate cu o aromă uşoară şi delicioase au adus faima ceai verde aproape instant pe parcursul ultimilor ani.

Read More


Extract de Ceai Verde

Reţineţi că aspirina are unele efecte anti-trombotic care diferă de la ceai verde, cum ar fi inhibarea ciclooxigenazei. Dacă luaţi doze mici de aspirina pentru a preveni un atac de cord sau accident vascular cerebral, trebuie să continuaţi a face acest lucru, chiar dacă, de asemenea, consuma ceai verde.

Read More


Istoria ceaiului rece

In timp ce ceaiul are o istorie impresionantă se întinde pe 5000 de ani, ceaiul rece are o istorie care se întinde înapoi doar în ceea ce priveşte descoperirea conservarii cu ajutorul ghetii. La urma urmei, la ce ar fi bun un ceai rece pe timp de iarnă?

Read More


Istoria ceaiului verde

Dacă s-ar studia ceaiul verde, în orice detaliu, mai degrabă decât a găsi o istorie concisă de descoperire şi o răspândire ulterioară a lungul continentelor, istoria ceaiul verde este mult mai complicate şi mai multe versiuni diferite şi legende abundă în ceea ce priveşte descoperirea de ceai.

Read More


Petrecere cu ceai

Petrecerile cu ceai ​​nu sunt rezervate doar pentru fetite si aristocrati. În cazul în care un dineu este prea descurajator, dar doriţi să invitaţi un grup de prieteni pe care nu i-ati vazut de mai mult timp, de ce nu-i invitati la un ceai?

Read More


Povestirile despre ceai

Ceaiul, o băutură care este în prezent clasata pe locul al doilea la consumul de pe glob, are multe povesti interesante in istoria sa lunga de 5000 de ani. De la descoperirea sa, ceaiul este o bautura care se întinde pe tot globul.

Read More


Reteta de prajitura cu ceai

Nimic nu merge mai bine cu o ceaşcă de ceai decat câteva prăjituri. Multă vreme, favoritele oamenilor din intreaga lume au fost turtele de ceai, care sunt niste dulciuri minunate de care se bucură atat adulţii cat şi copii.

Read More


Prepararea unui ceai

În diferite culturi exista moduri foarte specifice de a prepara o ceaşcă de ceai. In unele culturi există o metodă care presupunerea servirea primei ture de ceai peste care se toarna apa intr-un anumit mod. In alte culturi, există o dezbatere cu privire la ceai dacă ar trebui să fie servit cu lapte sau lamaie.

Read More


Traditiile ceaiului

Deşi ora de ceai este asociata cu Anglia, practica de a bea ceai de fapt, a început în Franţa cu aproape douăzeci şi doi ani înainte ca ceaiul sa fi fost introdus in Anglia.

Read More


Viata ceaiului

Cu exceptia apei si a diverselor bauturi alcoolice care au bucurat intraga lume, ceaiul are una dintre cele mai lungi istorii. Istoricii afirma ca ceaiul a fost descoperit de un imparat chinez cu aproape cinci mii de ani în urmă, si ca aceasta descoperire a adus lumii una dintre bauturile cele mai clasice dar si revolutionare.

Read More